När man som land eller klubb ska arrangera en maratontävling så är det väldigt sällan som det blir bra (i Norden alltså, ute i Europa och resten av världen är det helt fantastiskt)
Jag har många gånger kommit till nationella tävlingar där man kvällen innan inte kunnat ana att det nästkommande dag ska försigå en uttagningstävling till Maraton laget på EM.
Ibland så har prispallen fått vara obefintlig och lyften på en cykelväg, ni hör ju hur det låter.

Igår när vi kom hit kunde man inte ana att det idag skulle vara nordiska mästerskapen i maraton. Vi är i Pori, en liten stad där det skulle vara fullt möjligt att marknadsföra denna egentligen ganska stora och prestigefyllda tävling.
Det var inte det att det under dagen var några problem, tvärtom. Lyften var kanonbra utmärkta på en sandstrand, banan var jättebra, nationalsången spelades vid prisutdelningen och prispallen var riktig.

Det jag vill säga är att när man som land/klubb ska arrangera denna tävling tycker jag faktiskt att man kan försöka marknadsföra den, varför göra kanotsporten ännu mindre än vad den idag redan är i Sverige?
Igårkväll kunde det inte anas en enda liten skylt att det under denna helg skulle/ska köras ett mästerskap, inte vilket mästerskap som helst utan ett nordiskt mästerskap.

Jag säger som jag sagt så många gånger förrut, jag blir riktigt besviken och tycker inte att länder/klubbar som inte kan arrangera en tävling ska ha något där att göra. Det är ett ansvar. Det behöver inte vara så att den enda publiken som finns är mina konkurrenters föräldrar..

Efter detta påpekande vill jag lyfta alla de klubar som faktiskt GÖR ett riktigt bra jobb, som lockar publik, säljare, marknadsför i sin stad och gör en maratontävling till precis vad det ska vara. En riktig folkfest :)


En glad kanotist
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: