När man är en s.k. prioriterad idrottare ska man skriva vistelserapportering. Innebörden av detta är att jag tre dagar i veckan ger besked om vart jag befinner mig. Detta ska vara tre träningstillfällen där dopingprövarna kan komma och testa mig utan att jag vet om det.

Vad jag tycker om detta?
För individen är det här förbaskat jobbigt, irriterande och tar tid. Jag måste komma ihåg att vara på rätt ställe vid rätt tid och kan inte spontant ändra mig och gymma på det andra gymmet. Om jag är skadad eller av annan anledning inte kan fylla i träningstillfällen måste jag höra av mig, ibland fungerar inte inloggningen och jag behöver sitta länge i telefon för att lösa det. Jag vill ju ”bara paddla” inte tänka.
Men för idrottandet är det grymt bra, det visar att Sverige tar dopingfrågan på stort allvar och att de bryr sig om sina idrottare.

Bra med vistelserapportering men kom på ett bättre sätt snart (framförallt för de som måste fylla i var de ska sova Varje natt.)

Foto: Patrik Söderström
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: