Just nu ser jag på debatt. Jag tycker det är viktigt att jag får säga mitt inom detta ämne.
Det är en diskussion om barnmisshandel. Vad som är okej?
INGEN FORM AV VÅLD är okej.

Det är inte okej att ge sin 12 åriga son en örfil om han inte beter sig ordentligt. Det är inte okej att hålla hårt fast ett barn. Vad är det som vissa människor inte förstår?
Man skadar inte en annan människa.

Barn ska behandlas på samma sätt som andra vuxna människor.
Barn har också ett eget människovärde, de är inte ägda av sina föräldrar.
Barn lär sig inte mer genom att bli agade. De blir rädda för den personen som har gjort detta mot dem.
Barn förstår genom att man pratar med dem.

Jag säger inte att det inte är okej att lyfta upp sitt barn och gå ifrån en besvärlig situation eller hålla i barnet när man pratar med det. Men det är en helt annan sak, det kan man göra med även en vuxen människa.

En örfil är INTE uppfostran!

En idrottare på debatt berättade just att han sett i mataffären hur en mamma ruskat om sin son så hårt att det kunnat bli en mycket farlig situation och han valde att gå fram och trevligt be henne att sluta.
Hennes man hade blivit mycket upprörd och bett honom att hålla sig utanför.
Jag är stolt över att han sa till. Barn behöver hjälp, när de inte får den hjälp de ska få av sina föräldrar är jag stolt över att det finns andra vuxna som tar sitt ansvar som just vuxna.

Jag önskar, hoppas och vill att alla vuxna människor alltid ska hjälpa barn när de behöver. Tänk inte att någon annan hjälper. Blunda inte. Det är det minsta vuxna människor kan göra.

Jag tar mitt ansvar, tar du ditt?

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: