Nu var år 2012 säsongen igång! Efter en helg i Danmark på nordisk regatta är jag nu i bilen påväg till Nyköping. För första gången har Bagsvaerd bjudit på en grym tävling, tidsschema som höll, ingen blåst och jämna förhållanden! Detta uppepå alla trevliga konkurenter gjorde helgen optimal.

Det var länge sedan som jag kände sådan glädje i sprint-paddlandet som jag gjorde denna helg. Allt var roligt, och jobbigt! Väldigt jobbigt, precis som det ska vara. I k1 kunde man paddla 200, 500 och 1000 och jag bestämde mig för att köra 500 och 1000. Egentligen var jag väl lite sugen på 200 också men jag fick helt enkelt prioritera och detta år så är 1000 viktigare!

500 gick bra förutom att jag missade starten på semin, jag gjorde en riktigt dålig start och det kostade mig platsen i finalen. Det var en väldigt jämn målgång, förlusten kändes med andra ord. En del av loppet är ju att kunna starta ordentligt, nästa gång gör jag inte den missen. Hur som helst körde jag b-final idag och det gick bra.

1000 försöket kändes jättebra, tekniken satt fint och det var precis sådär lagom jobbigt, stor skillnad mot finalen idag som var precis sådär skitjobbig!! Men, det var kul och jag kom i mål först. Det här visar att tröskelträningen har gett resultat.

Slutsummering: Jag har haft en bra helt i Danmark, glädjen i att tävla var underbar och jag fick till en bra start på säsongen. Nu ska det bara gå framåt.

Till nästa gång: Packa kanoten innan det börjar regna och ta med gummistövlar.

För övrigt hade jag sjukt bra boende och hängde på hotellet mellan loppen! Ungefär såhär kan det se ut när jag kollar på dåliga serier mitt under en tävlingsdag!

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: