5 av 6 SM-dagar har passerat. Det har varit kul men inte smärtfritt. Jag har paddlar K1 200-500-1000-5000-500, K2 200-500-1000-5000-1000 och k4 500. Men nu, nu är det slut.

Trots att jag egentligen har 6 starter kvar har jag valt att hoppa av. Jag har kämpat allt vad jag kunnat för mig själv och min klubb och det har resulterat i 8 medaljer! Bland annat ett fint försvarande av min bronsmedalj på k1 5000 från förra året.

Nästa vecka börjar U23EM och nog hade jag trots en mycket sliten kropp kunnat pressa mig igenom slutet av denna dag samt morgondagen. Men, nu känner jag min kropp så pass väl att jag vet att den inte kommer att hinna återhämta sig tills på torsdag då jag ligger på startlinjen i Portugal.
Som vanligt har SM varit en underbar upplevelse och det är fantastiskt att se en sådan glädje i klubben. Det är med stolthet som jag paddlar i de grön/gula färgerna. Det är med stolthelt som jag kliver upp på pallen och med stolthet som jag kämpar med mina grymma klubbkamrater.
Ikväll har de lyckats få ihop fyra kvinnor till K4 200 och jag ska med stolthet heja dem ända fram till medalj!

Arrangörerna då?
Min före detta tävlingsklubb Nyköping har tillsammans med Oxelösund presenterat ett riktigt bra SM! Förmiddagspass med en lång lunchpaus och sen finalpass runt 18-19 på kvällen har varit ett vinnande koncept. Trots att det då och då har varit lite blåsigt så har vågbrytarna gjort sitt jobb och tidsschemat fungerat helt okej. Att få köra med startgrindar har varit en jättebra uppvärmning och erfarenhet inför U23 EM och andra kommande tävlingar. Vädret har även det varit på topp, sol varje dag! Trevliga funktionärer och engagerade ledare.

Jag hoppas att Nyköping kommer att få arrangera fler SM i framtiden men att man då lägger lite med tid och energi på startens viktiga funktion. Det är viktigt att alla får komma fram till startlinjen innan loppet går. Att startkommandot hålls på ett rytmiskt sätt. Att startkommandot sägs innan skottet går och att den som är starter gör vad hen kan för att få så många som möjligt att starta loppet och inte tvärt om.

Medaljerna?
K1 D22 5000-brons
K1 D21 500-silver
K2 D22 500-guld 200-brons 1000-guld 5000-silver
K2 D21 1000-silver
K4 D22 500-brons

Klubben har som mål att vinna 10 SM-medaljer, jag hoppas att de ska lyckas knipa ytterligare två!

Grymma K4an, Kim, Cissi, Jag och min lillasyster Anna(simmare) som hoppade in!

Jag och Anna som vann silver i D21 k2 1000.

Jag och Kim som jag har kört alla senior k2 lopp med! Hon är toppen att paddla med.

Mitt under K1 5000 där det blev brons.

Högst upp på pallen tillsammans med Kim.

Share →

4 Responses to Grymt SM men slopa starten.

  1. Anders L skriver:

    Tack Michis för en grym insats!

  2. Danny Hallmén skriver:

    Fyra diskade båtar i starten (igår) är rekordlågt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: