U23EM i Portugal är slut, mitt tredje år som senior och tredje år på U23EM. Efter en halvbra resa kom vi fram sent onsdag kväll och mitt första lopp var torsdag förmiddag.
Jag körde k1 1000 och k2 1000, försöken var en bra genomkörare och jag och Klara som inte har tävlat ihop på länge blev glatt överraskade över hur bra det kändes. Till semin dagen därpå slipades planen om lite i både k1 och k2 och jag lyckades knipa finalplats på bägge sträckorna!

Jag vet att jag har valt en utomhussport där förhållandena inte alltid kan vara jämna men jag är väldigt besviken och less över mina finaler. Det blåste en otrolig sidvind där det på bana 1-2 var fina förhållanden medans det på bana 8-9 gick gäss vid vissa tidpunkter. Jag hade oturligt nog blivit lottad på bana 9 i bägge finalerna. Jag gjorde vad jag kunde för att inte tänka på det, bestämma mig för att det inte spelade någon roll. Tyvärr gick inte loppen som planerat, jag fick inte alls ut det jag ville och det känns jättetråkigt. Jag slutade på en 8e plats i k1 och 9e plats i k2.
När jag kom ner till tävlingsplatsen söndag morgon och vattnet lyste spegelblankt var ända tanken att jag ville göra om, göra bättre!

Förutom de blåsiga finalloppen har jag uppskattat paddlandet. Att köra k2 när det känns bra är fantastiskt kul, framför allt med någon som vill med hela sitt hjärta. Det var en cool känsla! Lugnet innan k1 loppen som inte funnits innan men som uppenbarligen gjorde att det fungerade ändå var även det en härlig upplevelse

I och med ett hårt sprint SM med mycket fart + detta EM så har min axel strejkat en aning och för att den ska få läka blir det nu ett par lugna dagar med goda vänner i Malmö!

Ett stort grattis till Moa och Linnea som vann junior EM k2 500 och till u23orna Joel och Erik som vann silvret på k2 200! Grymt kul!

 

Foto: Lindor Wink

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: