Jag är hemma i Sverige igen efter en fantastisk resa med två coola lopp och underbara människor.
Förrförra fredagen satte jag mig tillsammans med ett par till svenskar på planet till Porto. Efter att vi landat i Porto var destinationen Crestuma, ca 20minuter bilresande. År 2009 var jag där och tävlade juniorVM och vann mitt juniorvm silver-härliga minnen!

 
I Crestuma var det k1 som gällde och loppet kördes på söndagen, vi startade på stranden och sprang ner till kanoterna, killar och tjejer tillsammans. För min del startade loppet riktigt bra, jag kände mig stark och snabb men efter ett roder som slutade fungera(inte fungerade korrekt) får jag säga att jag blev mer besviken än nöjd med prestationen. Hur som helst slutade jag ändå på en silverplats och det är med glädje jag kan säga att det var min vän och landslagskompis Emma som knep guldet!

 
Efter att vi blivit fantastiskt bemötta av trevliga människor och fått god mat åkte vi på onsdagen till Spanien och ett av världens största kanotlopp, RIbadesella Internationale.
Efter några dagar av meckande, mindre bra mat och boende så stod vi där på startlinjen, jag och Emma (k2) tillsammans med ca 1300 andra båtar. Även här var starten på land och därefter paddlade vi i en älv. Elitkillarna startade längst bort på stenstranden, längst fram och därefter startade vi damer. För att slippa för mycket kaos valde jag och Emma att springa med kanoten de första 150meterna, trots detta var det mycket krockande, människor och otroligt tufft att paddla! Efter ett tag fick vi in tekniken i forsar och strömmar och slutade på en värdefull bronsplats!

 
Ribadesella är det häftigaste loppet jag har gjort, bara i starten var det drygt 20 000 åskådare, alla tävlande hade sina paddlar fast i en ställning och när nationalsången av Astoria slutat spelas släpptes paddlarna och starten gick!

 
Vi stannade i Ribadesella till dagen efter och åkte tillbaka till Crestuma och Portugal i söndags. I Crestuma fick vi besöka och sova över hos en väldigt gästvändlig familj där vi återigen bjöds på god mat och härligt umgänge!

 
Utöver underbara människor, häftiga paddelupplevelser och det faktum att jag absolut kommer att besöka både Crestuma och RIbadesella igen så har OS-paddlingen börjat! Anders och Henke/Macke paddlade sig till finalplatser, idag gjorde Sofia detsamma och Jossan/Karin knep en b-final plats! Det är imponerande att se.

 
Nu då? Jo, trots en magsjuka som heter duga och att jag på grund av det fick tacka nej till att prata i P3 om OS är jag taggad till tusen för Rom. Nu ska det tränas i några veckor och sedan ska formen slipas! (hoppas jag, de officiella uttagningarna kommer om några veckor.)

Crestuma-Portugal, här var starten och lyften på det 18,5km långa loppet.

Ett glatt gäng efter loppen!

Jag, Rasmus, Emma och Jocke. Sveriges trupp på dessa World series tävlingar!

Ribadesella.

Två glada bronsmedaljöser!

 

//Michaela

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: