För ett omtumlande VM!

Säsongen avslutades med maratonVM i Bagsvaerd(15min utanför Köpenhamn.)

I fredags ställde jag upp i K1 U23 klassen, samma klass som jag på EM tidigare i somras vann ett silver. Denna fredag blev resultatet långt ifrån lika bra. Ibland går det inte, ibland ger kroppen upp, ibland har en inte kontroll över sin egna fysik- fredag var en sådan dag.
Mitt lopp bestod av 5 varv a 4,3km och 5 lyft. Redan efter starten kände jag att paddlingen var allt annat än kontrollerad, stressen byggdes upp av en icke fungerande pump och efter två varv och andra lyftet krampade hela kroppen och jag kunde inte andas.
Jag satte i vid bryggan och helt plötsligt kom jag ingenstans, musklerna drog ihop sig och andningen fungerade inte. Efter ca en och en halv minut släppte det men chocken och det faktum att i princip alla hade paddlat förbi mig gjorde att jag paddlade in till bryggan, i stället för att fortsätta tre varv till.

Väl på bryggan var känslan hemsk, jag hade brutit mitt första k1-lopp.
Anledningen till detta resultat går att hitta i prestationsångest.

I lördags vaknade jag upp, träningsvärk i hela kroppen, tom i huvudet och extremt besviken. Prestationsångesten, krampen och det avbrytna loppet visade sig i kroppen. Jag visste att på söndagen skulle jag paddla igen, K2 med Emma, jag behövde skärpa till mig, släppa prestationsångesten och göra ett bra lopp.

Vet ni? Det gick, jag och Emma slutade 6a i ett startfält som var otroligt tufft!!  6e bäst i världen. Det, det är riktigt bra!!

Och hur gjorde jag? Jo, med hjälp av en fantastisk klubb som rest från Karlskrona, en peppande familj,underbara vänner, grym k2-partner och en stöttande tränare som i slutändan bara vill att jag ska må bra så kan en  kämpa sig tillbaka och göra Bra resultat!

Nu tar jag vila i några dagar, städar lägenheten, målar tavlor och umgås med människor som ser Mig oberoende av hur jag paddlar! :)

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: