KANOT:

Inom kanot, eller snarare kajak som jag paddlar finns det olika grenar.

Maraton: U23 Dam: 21,5 km(5 varv) U23 Herr: 25,8km (6 varv) Senior Dam: 25,8km (6 varv) Senior Herr: 30,1km (7 varv). När man paddlar maraton kör man visst antal varv, varje varv är 4,3km långt. I mitten av varje varv gör man vad som kallas för ett lyft. Det är ett bestämt ställe där man tar sig ur kanoten, springer ca 150m och tar sig sedan i kanoten igen för att fortsätta paddla. Dessa lyft görs en gång/varv.

Ofta sker lyften så att man går ur på en bryga, springer på gräs/sand och hoppar i vid en brygga. Det är inte heller helt ovanligt att lyftet sker på en strand, man hoppar ur kanoten vid strandkanten, springer en speciell sträcka längs stranden och sätter i igen.

I maraton går lyften väldigt fort, det gäller att vara smidig, snabb, ta plats men ändå inte ”bråka” i onödan.
För att hålla vätskebalansen i shack kan få serv med vätska(under lyften) och precis som i cykling och längdskidåkning ligger vi ”på våg” för att i sammantaget ha högre tempo under loppen. Maraton finns på SM, NM, EM, VM, Världscup samt en del andra internationella tävlingar.

Sprint (200m 500m 1000m och 5000m); sprint körs på 9 banor rätt fram. Vi tävlar i heat, semifinal och final och allt som oftast går en vidare på placering. 500 och 200 finns på OS resterande finns på SM, NM, EM, VM samt världscup. Sprint går att jämföra med sprint-löpning

När man paddlar så kan kan köra i tre olika typer av kanoter: K1 (enmanskajak) K2 (tvåmanskajak) K4(fyrmanskajak) Alla kanoter som jag samt mina träningskompisar paddlar i är väldigt smala.

One Response to Kanot och Träning

  1. Julia skriver:

    The blog is cool

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: